måndag 7 juni 2021

Nationaldag och det förflutna knackar på


En fantastisk nationaldag igår och trädgården ackompanjerar verkligen med sitt vackraste! Så mycket som slagit ut att man knappt hinner se allt. Här är Irisen i blom.


Den vita dubbla syrénen tog tid på sej men nu är den fullt utslagen och doftar...Den lilla Rhododendron som strejkade förra året kom med full kraft i år - hela 13 blommor bjuder den på. Jag fick ett häfte med posten som handlade om min förra kör som jag hade i Stockholm - Dalaföreningens kör, Dalakören som jag ledde i nära 20 år. I år firar de 100 år och en medlem har gjort ett omfattande arbete kring allt som kören har gjort. Jag fick verkligen uppleva och minnas allt som jag varit med om i text och bilder med dessa härliga människor. Alla resor vi gjorde och alla märkliga sammanhang vi fick uppleva. Jag hade t.ex. självaste kungen till bordet när vi underhöll en kväll i Bernadottebiblioteket på slottet. Bara en sån sak! 

Bilden ovan är jag 1995 i min vackra moradräkt, den vackraste dräkten med medeltidsanor. 

Nu njuter vi av juni!

3 kommentarer:

Monica sa...

Wow, nu blev jag riktigt imponerad, tänk vad du har varit med om! Ett enormt musikintresse och en sådan framgång med din kör! Kungen till bordet, det var inte dåligt! Jag skulle nog blivit så nervös att jag inte kunnat äta...
Så söt du var i din fina Mora-dräkt! Är du från Dalarna ursprungligen?
Ha en fortsatt fin sommar, kramar, Monica

HWIT BLOGG sa...

Ja vilken härlig tid det är nu! Din dubbla syren är helt magisk! Härlig är bilden på dig också i den finaste moradräkten...
Inte alla som kan säga att de har dinerat med självaste kungen Lisa!
Kram från Titti

Solstrimmor sa...

Allt blommar så storslaget i år. Har aldrig sett så stora syrenklasar förr! Och dofterna är bedövande vart man än går.
Så roligt att se en morakulla! Så fin, och glasögonen är ju helt moderna!
Kungen till bordet, jo jag tackar jag! Vilket minne... Och om det varit tidigare kanske vi haft drottning Elisabet, hihi?

Glad tisdag!
Kramar från Eva-Mari