söndag 27 juni 2021

Midsommarhelgen


På midsommarafton for jag iväg i hällande ösregn mot Sörmland och min kusins familj. Där lyste solen och där var, som vanligt glatt och trivsamt, även om själva midsommarstången var konstlad, men så mycket annat var fint. 


Skönt uterum med lite skugga, för SOL var det precis hela tiden där. Underbart lagomväder med härlig samvaro, god mat och dryck. Jag blev oerhört ompysslad och fägnad denna helg och det kändes ljuvligt.


Jag kom hem idag och for direkt till torpet och kunde konstatera att vi fått hela 26 mm regn under helgen. Det regnade väldigt här hela helgen och lite åska också. Jag tog ett varv bland storklockorna......och Stjärnflockan som verkar ha hämtat sej efter de senaste torrsomrarna. Jag trodde nästan att de hade torkat bort förra sommaren, men sååå glad att de mår bra. 

 De gamla mormorsrosorna har slagit ut och doftar ljuvligt. Mycket har redan hunnit blomma över och endast ett par pioner är kvar i blom. 

Ikväll blir det vila. Även om det varit väldigt trevligt känns det alltid skönt att komma hem till sitt.

 Tänk, att juni snart är slut! 

Hoppas på fina junidagar som nu är kvar!

5 kommentarer:

Monica sa...

Vilken tur du har, som får det efterlängtade regnet medan du är i solen någon annanstans! 26 mm, det var inte dåligt - jag blir så avundsjuk! Här är det sorgligt torrt, på mina flox är det bara toppenbladen som är gröna, resten är knastertorrt och brungult.
SÅ fina dina storklockor och stjärnflocka år! Underbara!För att inte tala om dina mormorsrosor!
Visst är det skönt att komma hem; det är ju tur att det är så...
Kramar, Monica

Solstrimmor sa...

Inte heller vi kan klaga på midsommarvädret i år. Precis lagom här också. Även om det stundtals varit för varmt på balkongen så har jag kunnat bo där mycket, kanske tack vare vildvinet som ger så bra solskydd.
Vilken bra helg du haft, solsken i Sörmland och livgivande regn på torpet! Och Stjärnflockan, som jag vet är en av dina favoriter, har kommit igen med kraft, och mormorsrosorna visar sin tacksamhet genom att blomma så vackert!

Skönast är ändå hemma men att få komma bort en stund och bli ompysslad är lika nödvändigt som regnet för naturen.

Njut nu av junis sista dagar.
Kramar från Eva-Mari

Mia Coman sa...

Darga mea,
Este superb la tine pe terasa, in gradina ta!
Iti doresc cat mai mult timp petrecut acolo, printre minunatele flori si verdeata, in confortul de pe terasa!
Cele mai bune ganduri,
Mia

Bettys beundran sa...

Så fint du hade det på midsommar och tur med vädret. Rosorna ser ut att ha klarat regn och rusk. Stjärnflocka var det ju som jag skulle köpa en planta av. Såg en där blommorna var lite större och lite "rufsiga" - väldigt söt.

HWIT BLOGG sa...

Vilken härlig midsommar! Ja lite regn skulle vi verkligen behöva här på ön, allt är knastertorrt. Värmen är lite knäckande och man orkar ingenting...men jag ska komma ihåg detta när jag gnäller över allt regn i november :)
Ha en ljuvlig vecka!
KRAM Titti