tisdag 1 juni 2021

Äntligen sommar- trädgårdsrapport


Äntligen kom värmen och solen efter allt regnande vi haft sista veckan i maj. Trädgården har fått hela 50 mm regn och är verkligen välvattnad nu. Det märks på allt som fick en väldigt kraft, inte minst ogräset, men även alla försommarblommor som bara väntat på att få slå ut.

Jag har fått veta att mina  gula gammeltulpaner kan vara över 100 år gamla. Även de cerisa är gamla och verkar komma varje år och förökar sej. 

Nu är min trädgård alldeles underbar - försommarträdgården! Jag kan inte se mej mätt på mitt nya Löjtnanshjärta, som jag planterade i höstas. Den är helt otroligt vacker. (På bilden innan jag rensat allt gräs i förgrunden.)Dillpionen har varit i knopp länge nu, men har just slagit ut! Syrénerna har äntligen nått full blom och doften är bedövande! Full fart är det i fågelholken - flugsnappare tror jag. 


Min lilla Rhododendron har sprickfärdiga knoppar, hela 13 stycken i år. Förra året - inte en knopp! Den tog väl paus, precis som så mycket annat då.  Äntligen hittade jag en Pensépelargon! Så jätteglad jag blev och den får stå vid min entré precis som förra året.

Ja, äntligen blev det då sommar på riktigt. Jag har ägnat hela helgen åt rensning, och sovit på torpet för första gången i år. Jag har njutit av alla dofter, fågelsång och gökens galande, ja, det är mycket att ta in nu, men jag har gräsklippningen kvar! 

Första juni idag - vilken härlig månad!

4 kommentarer:

Monica sa...

Åh, vilken härlig trädgård du har! Önskar att du bodde lite närmre, så att jag kunde gått där och njutit tillsammans med dig! Fantastiskt att dina tulpaner är så gamla, de tulpaner jag satt här, har möjligtvis kommit upp i två åt och sedan varit försvunna. Det är inte samma kvalité som det var förr.
Vi hade ett vitt löjtnantshjärta, men det har bara blivit lite blad i år och inga blommor. Ditt är verkligen vackert!
Fortsätt njuta i din vackra torpträdgård!
Stor kram, Monica

Rost och rädisor sa...

Visst är det alldeles fantastiskt nu, så mycket dofter och den ena blomningen avlöser den andra. Lycka med alla dina tulpaner som återkommer. Självskötande lökar gillas. Ser härligt ut!
Allt gott
/Anette
atligatradgarden.se

HWIT BLOGG sa...

Så skönt och grönt i din underbara trädgård på torpet! Ja nu vill man stanna klockan lite, eller hur? Bara vara där under syrenen och njuta av varje sekund...
Låt oss hoppas att vi får en skön och solig sommar nu!
Kram från Titti

Solstrimmor sa...

Ja äntligen kan man sitta i sin trädgård. som du, eller på sin balkong, som jag, utan att ha jackan på! Så snabbt den kom, sommaren. Hoppas nu bara att den häktar sig fast också och att det blir en sån sommar som alla kan njuta av, alltså en lagomsommar!
Tänk att du fått tag på en pensépelargon, jag har inte lyckats. Men nu har jag ändå så mycket pelargoner så den får anstå till nästa år. Varje år så bestämmer jag att dra ner på balkongväxterna men ändå så lirkar de sig in på nåt märkligt sätt...

Löjtnantshjärtat och dillpionen... mmmm! Nu njuter vi! Jag har redan intagit morgonkaffet på balkongen, nu före kl åtta! Då har sommaren startat på riktigt!

Kramar från Eva-Mari