lördag 4 februari 2023

I Kyndelsmässotider


I veckan som gick såg jag snödroppar i grannens lilla skyddade rabatt. Sedan kom snön och idag hukar de i kylan.

Körsbärskvistarna som jag visade i förra inlägget har börjat slå ut och jag får en hint om den riktiga utomhusvåren. Ljuset ökar och solen har krupit över horisonten i norr - Kyndelsmässotider, eller Imbolc som det kallades under hednatiden, när man firade solens återkomst.


Molnfri himmel och sol idag. Ett tunt lager snö och ganska kallt. Det blev en jätteskönt skogspromenad.


Där kom den lilla katten som oftast vill hälsa lite, men den hälsningen blev snabb. Katten brukar ofta vistas i skogen och ibland hälsar den och vill bli klappad - som idag. Mycket kärvänlig när den vill och pälsen är tät och fin, så den har ett hem i närheten.


Ica-tulpanerna får pryda mitt köksbord med nya blåbärskvistar. Jag tycker färgen är ljuvlig!

Det är en skön lördag i solen och det är lagom kallt - februari visar sej från sin bästa sida. Annars har det varit väldigt växlande väder. Jag har i alla fall klippt ner pelargonerna på torpet och nu väntar de på plantering. Vårvinterkänslan är här!

Fortsätt njut av helgen!

4 kommentarer:

Hélène sa...

Comme il devait être agréable de se promener en forêt par ce beau temps froid et ensoleillé. Le chat a l'air très bien portant et en bonne santé en dirait. Les fleurs de cerisiers sont un appel au printemps ainsi que les tulipes. Profitez-en bien.

Kram Hélène

Solstrimmor sa...

Nu när man kunde se vad man skulle sätta fötterna kom det en ny snödämp. Inte mycket men tillräckligt för att ta sig fram som en kratta... med dubbar! Nu vill jag inte ha mer snö, tack. Längtar efter utspruckna körsbärskvistar. Och snödroppar!
Idag ska jag på födelsedagskalas. Tur man får skjuts!

Glad söndag på dig!
Kramar från Eva-Mari

Evas Pyssel sa...

Så glad jag blev av ditt inlägg. Positiva tankar. Vackra tulpaner. och omhändertagna pelargoner. jamen det anas vårtankar. Här kom ett bakslag med snö igår. Och innan dess var gräsmattorna gröna. men men . . . . . .
Ha det gott. //Eva

Monica sa...

Håller med dig om tulpanerna; verkligen en ljuvlig färg! Lite avundsjuk är jag på dina blåbärskvistar, som du kan plocka fritt i skogen, här får man köpa den dyrt i affären...
Mysigt att träffa en katt på promenaden, om den som denna är fin och välskött, så att man förstår att den har ett hem!
Ska nog ta mig samman och plantera om mina paulior, det är väl dags nu.
Önskar dig en fin ny vecka!
Kramar, Monica