fredag 31 mars 2023

En påminnelse


En påminnelse om att det kanske blir vår någon dag: Bilden ovan från 2021 när jag i mars botaniserade i en fin trädgårdsbutik bland blommorna.


I slutet av mars 2020 när pandemichocken var som värst gick några vänner och jag en promenad vid havet och njöt av vårlöksmattorna. Visst höll vi avstånd.


2019 var det vårmarknad i byn och  Sofia gör så vackra kransar.


 Förra året den 25 mars bjöd jag några vänner på våfflor på torpet. Vi satt ute i solen och njöt av alla fåglar och vårblommor.

Ja, en påminnelse om att det kan vara vår om det vill sej. Just nu vill det sej inte alls. Två snösmockor efter varandra har vi haft denna vecka och säkert nästan 3 dm snö har vi fått. Det är helt sanslöst så mycket snö det är, men just nu tittade en blek sol fram och det droppar från alla snöiga tak. Undrar just hur detta ska sluta. Vi får tydligen vänta ett par veckor till innan den "arktiska bubblan" ger sej.

Ha en fin fredag och helg och var rädda om er!

4 kommentarer:

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

Les années se suivent mais ne se ressemblent pas. Apparemment chez vous, l'hiver ne veut pas céder la place au printemps. Il faut prendre son mal en patience et puis, la neige dit-on est bonne pour la terre et les plantes. Enfin, c'est une maigre consolation quand on a plusieurs dizaines de centimètres de neige devant chez soi et que l'on ne peut pas sortir et profiter de la nature.
J'espère que le temps va s'améliorer chez vous. Je vous le souhaite de tout coeur.
Passez un bon weekend

Kram
Hélène

Monica sa...

Där ser man tydligt vilken skillnad det kan vara på vårens ankomst från år till år! Idag har vi faktiskt haft drygt 11 grader varmt, det var den varmaste dagen hittills i år! Men molnigt och grått. Men nu ska det visst bli sol över helgen! Hoppas att dom har rätt!
Ha en fin helg, kram, Monica

Solstrimmor sa...

Härliga bilder fulla av hopp. Snart är vi där!
Det som kommer ner nu är bra för växtligheten så hav förtröstan!

Önskar dig en solig helg.
Kramar från Eva-Mari

Evas Pyssel sa...

Inte är det vår här heller. Idag kom snöflingorna nedsinglande igen. . . IGEN !!! Tröttsamt. Har visserligen plockat både blåsippor och en och annan vit också, men nu blir det väl tvärstopp. Man börjar fatta varför björnarna går i ide !!!!
Glad påsk till dig från Eva