fredag 14 april 2023

Från vinter till VÅR!


Från ena dagen till den andra var det plötsligt VÅR!


Då gick det undan minsann.  De första vitsipporna stack upp...


...likaså porslinshyacinterna...


...och violerna som börjat sprida doften i trädgården.

Tänk, att det kan gå så snabbt från att snön låg tjock i början av veckan för att smälta undan bara under en enda dag. Ljuvliga tider är det och vårsol har vi haft en hel del. 


 Veckan började med plantförsäljningen där jag även sålde mina kort. Nåja, förtjänsten blev väl inte så jättestor eftersom jag köpte på mej en del, bl.a. fyra tomatplantor, som får vila i torpköket så länge, i väntan på omskolning. 

Veckan har präglats av vårsol, röjning och gödsling i rabatterna. Rensningen, som känns i ryggen efter rörelser man ju inte gör varje dag. Sommardäcken är på och jag är laddad för ännu ett födelsedagskalas i morgon och det verkar också höra våren till. 

Ha en härlig fredag och helg!

4 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Ja nu börjar det bli vår även här. Plusgrader på nätterna! Och snön i parken har regnat bort. Grått idag och regn i luften men vad gör det? Bara bra för naturen. Förresten är ju aprilsnö fåragö... det är sen gammalt! Bara den inte ligger kvar. Så härligt med alla vårblommor du har runt dig!

Många gladde sig säkert över att få köpa dina kort! De är ju så fina. Vackrare tavlor kan man inte få om man ramar in dem.

Önskar dig en skön vårhelg på torpet.
Kramar från Eva-Mari

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

"Le printemps est arrivé, la la la la 🎹!
C'est bien que vous puissiez profiter du jardin et du chalet. Dès que le soleil brille on se sent mieux, plein d'énergie n'est ce pas ?
Les violettes sont belles. J'espère que vous pourrez travailler dans votre jardin ce weekend même si parfois on se sent courbaturée après avoir passé l'hiver "dans un fauteuil".

Passez un bon weekend !

Kram
Hélène

Aggie sa...

Ja, den kom, våren! Den har verkligen tvekat i år och än kan man, i alla fall här, känna att vissa vindar kan vara lite vassa, men det går mot rätt håll!

Fantastiskt att dom små blommorna vet att komma upp ur jorden år ut och år in. Vi har blåsippor och vitsippor samtidigt, vilket inte är helt vanligt här. Brukar vara dom blå först och sen dom vita. Och hos dig har violerna redan kommit, dom syns inte alls till här ännu.

Igår, tisdag, hade vi en fantastiskt fin dag som vi gjorde till picnic vid en strand här i närheten. Hunden badade och vi drack kaffe och jag stickade lite på min strumpstickning!!! Idag är det lite skyar på himlen och Peter läste just att i början av nästa vecka skall vi få bara ett par plusgrader och snö......

Kul att titta in här hos dig, lika fint som alltid!

Ha det så bra, vi ses ju på Instagram också!

Kram från Snäckskalsdalen
Agneta

Monica sa...

Oj, här har du gjort ett inlägg som jag inte sett förrän nu! Det har varit omöjligt att komma in på "bloglovin", där jag kan se alla nya inlägg, men idag gick det!
Porslinshyacinter har jag aldrig sett förut, inte ens hört talas om! SÅ söta!
Så fina, kraftiga tomatplantor du fick tag i! Jag gillar verkligen sättet att kunna sälja plantor, om man har sått för många! Jag ger ju bort de flesta jag sår till familj och vänner, men har ändå för många för oss.
Ha det gott, kram, Monica