fredag 21 april 2023

Våren exploderar


Ja, våren exploderar verkligen framför ögonen och vitsippsbuketterna avlöser varandra nu.


Ett litet stånd med blåsippor har äntligen slagit ut. De är alltid så sena, men så härligt när de väl slår ut.


Mesta tiden har jag åter ägnat åt trädgården på torpet och rensat i all oändlighet. Fjolårsgräs, ogräs och annat i rabatterna. När jag kommer hem är det fortfarande skönt soligt och nu kan man även njuta av balkonglivet och bokläsning i solen. Senaste boken som ligger där heter "Den ryske vännen" av Kajsa Ingemarsson. Otroligt spännande och ryggen får vila efter rensandet. 

Härligt soliga dagar och nästan sommartemperaturer, om man inte känner den kyliga blåsten. Nätterna är oerhört kalla bara någon plusgrad, så ännu dröjer det innan pelargoner och annat får komma ut.

Jag laddar för ännu ett födelsedagskalas i helgen och mera trädgårdsjobb. Regn och snö har de hotat med, så det gäller att passa på och njuta av dagarna nu.

Ha en fin helg!

5 kommentarer:

Monica sa...

Åh, så fint med både vitsippor och blåsippor. Blåsippor växer inte här men vitsippor har jag i syrenhäcken! Där kommer jag inte åt att plocka dem, tyvärr, men jag får njuta ute!
Vi har haft rätt milda temperaturer på nätterna de senaste dygnen, så nu slår allt ut med raketfart! Och ogräset växer - jag har kirskål överallt...
Men nu njuter vi av de sköna dagarna!
Kram, Monica

Mia Coman sa...

Ma bucur sa vad poze de la tine cu primavara din jurul tau!
Sunt foarte frumoase, la fel ca si florile si intreg decorul!
Salutari,
Mia

HWIT BLOGG sa...

Ja våren exploderade i ett hav av blåsippor och vitsippor! Knopp på syren och ogräset växer som tusan :)
Ha en skön helg och NJUUUUT!
Kram från ett soligt Öland & Titti

Solstrimmor sa...

Så härliga dagar vi har haft! Våren tog liksom ett jättekliv fram till försommar. Har hunnit inviga balkongen med rosé i glaset. Så skönt för ännu har inte den värsta värmen hunnit komma.
Hoppas födelsedagskalaset hinner avnjutas innan vädret slår om som det varnats för. Kanske inte ditt eget kalas... tror du är en majflicka?

Ha det gott!
Kramar från Eva-Mari

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

Il semble que le printemps se soit finalement installé dans votre région. Cela fait du bien n'est-ce-pas d'être à l'extérieur, de jardiner avec un peu de soleil même si cela fait mal au dos !
Je vous souhaite un bon weekend et une belle fête d'anniversaire.

A bientôt
Kram
Hélène