lördag 2 september 2023

Mot solen...

Likt många veckor i augusti var det växlande väder med både sol och regn. Jag såg den ståtliga Amiral-fjärilen landa i min vitlysing...

...i skogen hittade jag de första trattisarna, samt en del gula kantareller. Inga mängder, men ändå! 


Igår när regnet vräkte ner igen begav vi oss- väninnan och jag bortåt det soligare landskapet Värmland. Vi landade här på ett B&B, mycket fräscht och välkomnande. 30 mil senare alltså! Trötta men förväntansfulla förstås. Den spontana kräftskivan för några veckor sedan resulterade i ett beslut - nämligen denna resa.


Den stora berättarladan i värmländska Sunne gav "Solens dotter" - en hel del samiska sagor och sägner.


 Västanå teater levererade även denna gång och vi var som trollbundna av detta skådespel med musik, dans, akrobatik och skådespeleri. Man klev rakt in i sagans värld och det var en njutning för alla sinnen, det kan jag lova.

Men...nu är jag ganska trött, för det blev lite väl intensivt med 60 mil på ett dygn, men såååå värt det! 

Obs! Vi turades om att köra och inatt får jag sova i egen säng.

Lördag kväll och vi har kvällssol även här hemma och Östgötadagarna pågår hela helgen och det är loppis i varje buske här!

Ha en fin helg!

3 kommentarer:

Monica sa...

Wow! För det första för svampen, som jag avundas dig! (Men jag har fortfarande torkade trattkantareller, så jag reder mig...)
Vilken utfärd du och väninnan har gjort! Strongt att köra så långt på ett dygn! En upplevelse, förstår jag, men visst är det så, att man blir tröttare av sådant nu för tiden? Nu är ju du betydligt yngre än jag, men ändå... Och teatern verkar ju ha varit till full belåtenhet, vad jag kan förstå! Härligt!
Soligt och skönt här idag, men tyvärr har jag drabbats av en rejäl förkylning med hosta, så jag har hållit mig inne.
Ha en skön och vilsam söndag, kram, Monica

Solstrimmor sa...

En så vacker Amiral du fångat på bild! Och så mycket svamp du hittat. Jag har inte varit till skogen i år pga min dumma ischias och därför har jag inte ätit någon svampmacka... suck. Verkar vara ett riktigt svampår i år. Tur jag har torkade trattisar kvar sen tidigare.
Vilken härlig tripp ni gjort. Kanske inte lika kulturell som er men säkert lika trevlig, ska jag och två väninnor ut på om ett tag. Så roligt när man bestämmer sig för en gemensam utflykt Siljan runt. Då blir det många stopp längs vägen. Men vi nöjer oss med en dagsutflykt för det är ju inte så långt att färdas.
Ingen sol här idag men kommande vecka verkar lovande. Vi har ju lite att fodra!

Önskar dig en solig Östgötahelg och en fin ny vecka.
Kramar från Eva-Mari

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

Il semble que vous ayez eu d'agréables moments passés au spectacle. Je n'ai pas compris de quel spectacle il s'agissait ni où il était présenté.
J'ai compris que ce n'était pas près de chez vous puisque vous avez voyagé en voiture et dormi dans un B&B.

Quel bonheur de voir un papillon Amiral. Ici, les papillons se font de plus en plus rares et je le regrette tellement.

Et tout ces beaux et délicieux champignons que vous avez ramassés ! Quelle chance d'habiter près d'une forêt et de pouvoir en cueillir. Peut être que l'automne 2023 sera un automne à champignons dans votre coin ?
Ici, sûrement pas, à cause de la sécheresse. Il fait encore 30°C aujourd'hui et j'en ai assez de cette chaleur et de ce soleil !

Je vous souhaite une bonne semaine.
Kram
Hélène