tisdag 30 oktober 2012

Tisdagstugg


En riktigt gråruggig tisdag och det känns som om hösten börjar övergå i vinter.....redan!

 Hemma i vardagsrummet råder en salig röra av papper, tidningar, noter, sjalar och annat som jag mest slänger ifrån mej. Det finns inte tid till varken städning eller pyssel just nu. Det nödvändigaste kommer först - det som gör att man någorlunda kan fungera - bära in ved, eldning, matlagning och lite tvätt kommer först. (Bilden tagen genom spegeln)

 Mitt rödlöksförråd av egna skörden börjar sjunka. Några lökar får ligga i köksfönstret där det är lagom svalt. Vilken fin dekoration de är.
Clementinerna har kommit till ICA och jag bunkrar för läskande avbrott mellan repetitionerna.

Gårdagen var en helledig dag - den enda på mycket länge nu! Idag är det fullt fart igen!
Jag kan bara hoppas på att det snart blir ljusare så jag piggnar till!

Ha en fin tisdag!

17 kommentarer:

Viola sa...

Samma här...en dag hemma och jobbstresssn är på högvarv igen :) jag bär och bär och bär...tala om att det kommit varor igen..fattar inte hur jag ska få plats med allt..blir att plocka bort en del inför julrushen, ha de, kram

M/S Design sa...

Det ser hur mysigt ut som hellst i ditt vardagsrum.
Ha en bra dag
Mariana

bakom berget sa...

Ja nu är det grått ska jag säga. Har just varit ute en sväng med hundarna och det var INTE skönt idag. Det är samma här som hos dig. Jag bär ved och eldar för att hålla värmen inne och städningen får vara till en annan dag :o)
Ha en fin fortsättning på veckan.

Kram Åsa.

Monica sa...

Hur hann du arbeta förut, tänker man! Men så länge man trivs med vad man gör, så känns det ju inte jobbigt!
Hoppas att du snart får det litet lugnare!
Tisdagskram, Monica

Eleonora sa...

Håller med dig. Här är en som också hoppas på ljuset (trots 2 soldagar förra veckan) - jag är såå trött och har ingen direkt ork till någonting. Gör allt som i dvala för att jag måste - trist.

Nu tänker jag gå och handla mat (nödvändigt ont) men sedan blir det läsning i nya boken resten av dagen.

Det ser mysigt ut i ditt vardagsrum. Man ser verkligen att någon bor där.

Stora kramen

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så mysigt du har, är inte ett dugg avundsjuk på kakelugnen, där växte näsan. Tror vi har lite mildare väder här, ingen snö alls och ganska många plusgrader. Tom en sol som försiktigt kikar fram.
Kramar
AnnaMaria

Solstrimmor sa...

Inte alls rörigt i ditt vardagsrum, nej... inbott och mysigt bara! Det ska synas att man lever i sitt hus. Och att man trivs! Och det gör det hos dej:)

Här har gummistövlarna använts vid dagens hundpromenad, bara slask kvar av gårdagens vita snö. Hoppas snön dröjer tills advent nästa gång... men då är det fritt fram!

En fin fortsättning på tisdagen önskar jag dej.
Kram Eva-Mari, som älskar rödlöken där på fönsterbrädan!

Snäckskalsdalen. sa...

Gissa! Vi har sol idag. Förmodligen högst tillfälligt, men det är härligt i alla fall. Och nu gör det inte så mycket med höst längre, för nu SKA det vara höst.....men ljuset kan jag sakna.
Jag köpte både clementiner och apelsiner men dom var seeegaaa och det tycker jag inte om....
Kramar

Puumuli sa...

Här har snön som kom förra veckan smält bort och det är mörkt och ruggigt igen... Usch. Jag har snart varit sjukledig i fem veckor och ska börja jobba på måndag - stressnivån stiger när jag bara tänker på allt som ska göras under nästa månad!

Ha en fin dag!

Kram
Sari från Puumuli

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ja, du... nu har det varit kallt ett tag och riktigt ruggigt. Idag är det ju lite bättre, så man får vara glad åt det lilla.
Förstår att det är högvarv även hos dig :)
Kram
Marie

The Secret Garden sa...

När jag nån gång köpt hem rödlök så slutar det alltid med att de blir liggande i någon skål som dekoration...ända till de skrumpnar! :)

Skickade in bilderna till den där krönikan...fick ingen respons alls! bara att jag skulle skicka vidare till tryckeriet.... snacka om att vara helt utfryst i bygden..(och att jag överhuvudtaget fick vara med är nog för att de inte längre kunde blunda för att jag fanns.)
Sedan så har jag en jäkla fight på g med AF angående starta eget..

Norr om Köpenhamn sa...

Igår trodde jag nästan att Sandy hade ändrat kurs och kommit till oss, så stormigt hade vi det!! Men idag är det lugnet själv, med sol och knallblå himmel :) Fast kallt....
Vilken jättefin bild genom spegeln. Din kakelugn är fantastisk. Lycka att ha en sådan :)

Hoppas att du snart är på topp och får lite mer energi. Clementiner gör nog gott :)
Kram på dig
Ulrik

Cajsas Faster sa...

Vi har varit ute och lagat mat med alla barn idag. Det var sol en stund och riktigt skönt!
Ät clementiner och ställ dig under lysrör, om du har några, för lite ljusterapi;)

Kram Ha det bra!

Vardag och flärd sa...

Tycker inte du har rörigt - å andra sidan är det skönt att höra att det finns någon som inte har det perfekt ständigt, hemtrevligt ska det vara! Dessutom har du ju nåt väldigt trevligt att syssla med istället för att städa, repetitionerna.
Kram Eva

OlgaA sa...

Du lyckas alltid så fint med dina stilben!!! :) De bästa är oftast enkla medel - råvaror eller nåt från skogen ;)

kram/Olg@

Helena, The Swenglish Home sa...

Kära, rara Lisa,

Tänk så härligt att klicka sig in här hos dig och mötas av en i alla bemärkelser värmande eld i din vackra kakelugn så fort bloggheadern rullar ut sig - åh så mysigt! Jag förstår om du tillbringar många stunder nära denna vackra, varma skapelse!

Kära nå'n så kallt det ser ut på dina frostbilder, men å andra sidan så sagolikt särdeles vackert! Och den där pumpen, alltså, pricken över i:t liksom!

Det låter som om du har mycket att stå i just nu, du också, och jag hoppas att du hinner andas lite mellan varven. Efter en hektisk tid här har jag nu fått lov att stanna upp lite då barnen har höstlov och behöver min tid lite mer. Och tänk, vi har varit sociala i flera dagar och träffat rara - och aningen försummade - vänner, vilket påminde mig om vad jag verkligen har saknat: samtal och skratt med härliga människor. Så nu tomten står på min önskelista: mer tid till vänner och till bloggande!

Som vanligt är det så otroligt mysigt att titta in här hos dig, lite av den där känslan jag nämner ovan, känslan av en plats för samtal och skratt.

Tusen tack för att du hälsar på och lämnar så rara ord, fast jag är så ryslans osynlig numera...

Stor kram
Helena

Vi i Villa Ville kulla sa...

Härligt fin blogg du har Lisa !! Kommer kika in fler ggr !! :):) ha en skön söndag kram Lotta