söndag 20 mars 2016

Vårdagjämning


 Precis lagom till vårdagjämningen har jag hängt ut vårens första ampel med penséer! På vårmarknaden igår såldes vårblommor till bra priser och jag hade planerat detta! Jag tycker så mycket om den här färgen!
Det blev flera penséer, som jag visar senare...


Tidigare i veckan köpte jag en bukett rosor, så fina tillsammans med det blommande blåbärsriset, som slår ut på nolltid numera!


Visst borde det väl vara våffeltid nu? Kanske blir det våfflor idag efter trädgårdsstädningen på torpet!
Bilden är från förra årets lilla våffelbjudning.

Halvsoligt idag och som gjort för en dag i trädgården!
Ha en fin söndag!

11 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Våfflor hör till våren, så gott.
Och finns den färgen på penséer så
tar jag den också, men här blev det
lite andra, huller om buller.
Fin söndag och kramar/AM

Loppisälskare sa...

Verkligen underbar färg på blommorna! Och vilken rosenbukett sedan...
Det blev en tur till Billa gård i går och smörgåsbuffé, en mycket trevlig dag. Köpte bara några pärlhyacinter, det var känslan att komma ut som var bäst.
Ha en skön söndag!
Kram / RosMarie

Hajan sa...

I morgon kommer Färdtjänst och hämtar mig 10,20 , då skall jag handla hem lite. skall även ha våfflor, det är ju den tiden
Vi får se om det bliver lite nya växter.

ha en trevlig söndag önskar HAJAN

Meta sa...

Så fin färg på penséerna. det finns ju hur mycket som helst av fina färger så det är svårt att välja.
Är det inte på fredag som det är våffeldagen?? tror det.
Ha en fin vecka tills dess
Kram Meta

Monica sa...

Jag har också köpt mina första penséer och några mini-påskliljor och satt i krukor lite här och där - lagom till vårdagjämningen. Dina penséer har verkligen en jättesöt färg!

Jag minns att i fjor (eller var det förrfjor?), så skämtade en av metereologerna på tv och kallade det för vårdagjämRingen, för att det var så kallt! Det behöver han inte göra i år, idag har vi haft årets hittills varmaste dag! Såå skönt!
Ha det så bra, kram, Monica

Nilla Q sa...

Härligt det ser ut, verkligen vårkänsla!

Snäckskalsdalen. sa...

Så fint du gjort och den färgen är ljuvlig. Jag vet att jämt när jag står där och skall välja så kan jag inte, det är så många färger man vill ha! Rosorna tillsammans med blåbärsriset är ursöta!
Våfflor, ja, det är en sån grej som jag inte vet när man ska äta, men jag borde kunna räkna ut det, ca 9 månader innan jul.....om jag förstått det hela rätt! Jag mår inte bra av våfflor så jag tänker inte på det, men det är klart, jag äter dom i alla fall!
Vi har haft fint väder här idag men det var anmärkningsvärt kallt i vinden. Jag hade tänkt gå och sätta mig och läsa bok i en stor hög med stenar men det var kallt där så jag gick in och satte mig en fåtölj. Och somnade så klart.
Agneta kram

Solstrimmor sa...

Ljuvliga penséer i en mycket söt ampel! Och rosorna, så vackra, precis rätt nyans om du frågar mig. Äntligen är det vårdagjämning och vi har kommit ett steg närmare våren... på riktigt.

Ha en fin början på påskveckan!
Kramar från Eva-Mari

Erikslundsliv sa...

Åh, jag längtar efter penséer! Vilken underbar färg du hittat. Jag väntar till efter påsk med att köpa några eftersom det än är lite kalla nätter här. Men snart är det dags!
Så gott med våfflor, det hör våren till!
Ha en fin vecka!
Kramar, Ann

House and Garden by Bia sa...

Åh så fint med penséer, jag har däremot inte satt ut blommor ännu, här snöar det nu (fast det ligger inte kvar länge) så det känns lite för tidigt, Har däremot björkris med påskfjädrar i, på ett bord på bron ;)) och en krans på dörren, det får räcka så länge ;)
Ha det gott !
Kram

Margareta sa...

Hej igen Lisa!
Nu hoppas jag att mitt maskineri är med på banan igen.Så frustrerande när saker inte fungerar.Jag förstår att du också haft krångel...
Iallafall är våren pågång och det känns ju hoppfullt.Jag har inte kommit igång i trädgården ännu,men det får väl bli snart.Idag har jag gett mig på en grus/snöhög som blev till i senaste snöskottningen med traktor. Det var inte så mycke tjäle,så han fick med mossa och grästorvor och grus....det är jättetungt att få det någorlunda på plats igen.Jag har fler sådana högar...men jag får ta lite i sänder.
Så granna penseer du planterat.Och rosorna tillsammans med blåbärsris är ju jättevackert.
Och så blir man påmind om hur gott det är med våfflor...det måste vi baka snart.
Ha det så fint i denna påskvecka!
Kram Margareta