fredag 31 augusti 2018

Dagsregn och lite summering


Idag regnar det hos mej. Det har regnat sedan igår kväll! Det måste ha kommit massor, och så välbehövligt! Jag håller på och städar och tog en liten paus. 
Sitter och summerar lite och tittar på gamla bilder, och konstaterar att jag har saknat så många blommor denna sommar.

Värme fick vi och en underbar försommar, med blommande träd och tulpaner, syréner och allt var helt ljuvligt! 
Sen kom hetsommaren och inga blommor mera - lavendeln, stjärnflockan, vialerna, solhatten och en massa andra blommor, som helt enkelt inte orkade slå ut i hettan. Undrar just om det kommer några höstastrar i min trädgård. Få se om detta regnet gör sitt till. 


Jag tittar på en gammal bild från 2011, då jag faktiskt bodde permanent på torpet, och inte riktigt visste hur allt skulle bli med boendet. 
Sensommartrappan var verkligen fin då! Så många blommor och ljus! I slutet av oktober flyttade jag ju till huset som jag sen hyrde.


I veckan har jag gjort äppelmos, på riktigt, med mosvagga och allt. Jag hittade den till slut! 


Alldeles rosa blev moset och sååå gott! Inga tillsatser, inte ens socker! Äpplena är så söta i år av all sol som de har fått! Jag tar en rejäl klick i yoghurten på morgonen! Mmmmm, så gott! 


Nu väntar jag bara på denna syn! (Bilden är gammal) Men i skogen igår såg jag flera flugsvampar och hittade faktiskt en stensopp, som jag gjorde omelett på! Ett gott tecken, och efter senaste dygnets regn lär de väl dyka upp hoppas jag! 

Nu ska jag fortsätta med dammsugningen!
Ha en fin fredagskväll och helg!

6 kommentarer:

Monica sa...

Ja, den här sommaren har verkligen varit exceptionell! Likadant hos mig - många växter blommade aldrig, eller vissnade helt! Men den senaste tiden har det regnat ganska mycket och idag upptäckte jag att min violruta kommit upp och blommar!!!
Så härligt med nykokt äppelmos, gjort på gammalt hederligt vis!
Såg att Aggie hade lagt ut bilder på Karl Johan-svamp, fantastiskt att mycelet har överlevt denna torra sommar!
Men vår gräsmatta ser fortfarande eländig ut; får nog så i här och där...
Ha en fin helg, Lisa!
Kramar, Monica

Hajan sa...

Hejsan lilla vän, håller med Dig. Denna sommar bara försvann. Jösses så varmt det var, lever jag en sommar till, det ä'r kanske bäst att köpa en fläkt. För det är säkert enn sådan sommar orkar nog ojte denna gamla gumma. 'Clas Ohlssons hade inte en fläkt att uppnå, inte heller Maxi.Det vore bra att ha för kommande behov,om jag lever förstås. Hi, hi eljest hjälper nog inga fläktar.
Nej nte en sommar till, då försvinner gräsplätten Sverige

Solstrimmor sa...

Äppelmoset ser verkligen gott ut! Ja, när man är husmor känner man sig så duktig, som förr när man kokade äppelmos så köksfönstret immade igen. Numer är det en lyx, då var det en nödvändighet. Låter som jag är 100, hihi... nåja, det står inte på så fort som tiden går.
Så vacker bild du har från din torptrappa! Det är kul att titta på gamla bilder och se hur man hade det då. Min balkongdokumentation var bra att jag gjorde, ska försöka komma ihåg att fortsätta nästa år.
Träffade en svampvän igår, han hade bara hittat Karl Johan ännu men han trodde att kantarellerna skulle hinna komma om hösten blir lång. Hoppas!

Ha det gott min vän.
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Låter som en skön helg...eget äppelmos ska jag också testa framöver :)
Kram från Titti

Unknown sa...

Hej Lisa!
Äntligen har jag hittat tillbaka till dej. Krångel med dator, ny dator och flytt.
I vår stuga blev det översvämning i våras. Och sedan torka! En del blommor tyckte inte om det :) Till och med ett par syrenbuskar dog. När vattnet drog sej undan såg det ändå riktigt hyffsat ut.
Den här sommaren kallar jag för ett "mellanår". Vi har knappt varit i stugan annat än för att vattna. Värmen har tagit nästan all kraft. Jag tycker att det varit en lite annorlunda :) sommar.
KRAM till dej från Mari-Anne i Gävle.

Meta sa...

Det har verkligen varit en underbar och annorlunda sommar i år på gott och ont. Regnet kom kanske i lite väl stora mängder men bättre det än inget. Nu nalkas hösten och de är ingen återvändo på det.
Hoppas den blir lång och fin
Ha det gott och hoppas du kan njuta på torpet än ett tag
Kram Meta