fredag 24 augusti 2018

Liten trädgårdsvandring


Solen sken på torpet igår och det var varmfuktig och kvavt, och svetten droppade! Fortfarande är mina trädgårdsblommor lätt räknade, det får bli denna Syrénhortensia och några Mårbackor som får pryda köksbordet. 
Vi går ut i trädgården:


Återigen - äpplena! Träden fullkomligt dignar av frukt, de flesta riktigt fina! Här är Oranierna, som nu börjat mogna. Jag plockade en hel kasse igår.


 Vitlyslingen försöker räta upp sej lite efter det lilla regnet som vi fått. Lite torra men friska i toppen. Kärleksörten är på gång.


 New dawn har knoppar och blommar till och från, men inte riktigt lika rikligt som vanligt! Det känns som om rosorna snart också är färdiga för säsongen! 


 Ganska deprimerande - min Klätterhortensia har helt torkat ut! Undrar om den klarat sej! Den torkade ju även förra året, men nu verkar den helt utom räddning! *suck* 


Glädjande nog verkar ändå Stjärnflockan ha repat sej - det kommer nya fräscha blad under allt det torra. De slog ju knappt ut innan de torkade ihop! 

Trädgården är ingen rolig upplevelse just nu, men den börjar sakta att repa sej och snart är det dags för gräsklippning! Bara en sån sak, den tredje för i sommar.
Idag ska det tydligen regna, och det ser jag fram emot! Håller mej hemma och gör lite nytta där. 

Önskar er en skön och fin fredag och helg! 

3 kommentarer:

Monica sa...

Nej, trädgården gör en inte glad i år! Jag rensar och klipper visset och en del kommer upp igen lite smått, men det mesta är nog slut för i år. Klipp av en kvist på klätterhortensian och se om den är grön inuti! Annars har den nog dött, tyvärr. Men man kan ju ge den en chans till nästa år...
Min stjärnflocka vissnade också nästan innan den slog ut, men den har inte kommit tillbaka efter att jag klippt ner den. Vi får se till våren...
Ikväll ska vi på kräftskiva hos min syster - skönt med gångavstånd!
Må så gott, Monica

HWIT BLOGG sa...

Ja märkligt det där när man längtar efter REGN ha ha...men allt är brunt och torrt. Mängder av växter är det bara att slänga, så himla trist. Näe nu längtar jag efter frisk luft och sköna höstvindar :)
Kram från Titti

Solstrimmor sa...

Hoppas din helg har fortsatt med fint lagomväder, som här. Synd på din Klätterhortensia, värmen tog nog knäcken på den. De tar ju tid på sig också att växa till sig om du nu skulle skaffa en ny. Men, njut av dina ljuvliga rosor!

Ha det höstgott min vän!
Kramar från Eva-Mari