tisdag 26 februari 2019

Sportlov, vårblommor och kransar

 
Idag strålar solen och jag har plockat de allra första vårblommorna på torpet. Vilken känsla att få fylla det lilla glaset med både snödroppar och pärlhyacinter, även om hyacinterna ännu är inneblommor.

 
 Ett kruka fylld med pärlhyacinter hör ju till vårvintern och sportlovsveckan som pågår just nu.  

 
Solen lyser in på mitt lite röriga köksbord och jag minns alla sportlovsveckor, just denna vecka.
Det var inte många gånger som det var snö, men däremot kunde man ibland plocka både snödroppar och krokus.
Jag känner av sportlovet just idag, efter en långpromenad i solen och det ovanligt milda vädret just nu. Åh, så skönt och vårlikt det kändes.  Jag börjar längta efter att göra nya kransar av olika sorters ris. Julkransarna är ju borta sedan länge, men en ny riskrans till påsk kanske? Så många fantasifulla det finns.  Men ännu är det långt till påsk och jag får fortsätta att njuta av mitt "sportlov" istället!

Ha en fortsatt fin vårvintervecka!

4 kommentarer:

Monica sa...

Här nere i söder var det sportlov förra veckan och även då var det rena vårvädret! Och det bara fortsätter... Man väntar sig nästan ett litet bakslag med minusgrader och snö, men hur som helst, så blir det inget långvarigt, snart är det ju mars!
Idag har jag varit ute och räfsat igen, mer än halva tomten är nu renstädad; det är ovanligt tidigt!
Så fint med snödropparna och pärlhyacinterna i det lilla glaset! Jag häpnade först när jag såg dina pärlhyacinter, mina syns knappt! Men det var inomhusodlade, puh!
Ha det så skönt i vårvärmen!
Kramar, Monica

HWIT BLOGG sa...

Ja tänk så glad man blir i hjärtat av små snödroppar och pärlhyacinter - lycka! Ha den bästa av vårveckor...
Kram från Titti

Annica sa...

Härligt när vårblommorna kikar fram! Såg några blyga snödroppar i rabatten idag och blev så glad! Sen fick jag en bild av svägerskan på stora fina krokusar... Så är det i vårt avlånga land.
Kram Annica

Hemma hos Märtha sa...

Ja visst är det mysigt när de första snödropparna tittar fram...:-) Hade inte hjärta att plocka de små jag hittade så jag fick köpa i butiken istället...Men de sätter jag ner i landet när de blommat färdigt så får jag förhoppningsvis ännu mer vårblommor nästa vår!
kram
Anne-Lie