fredag 3 maj 2019

Årstidsförvirring

 
Just hemkommen från torpet där gullvivorna börjar flockas i kryddlandet, trots rensning. Bara att tacka och ta emot vårens blommor!
 
 
 Några ljusrosa tulpaner och kvistar fick också följa med hem till värmen. Kan man inte njuta ute, så får man göra det inne.

 
Äntligen har vi fått lite regn, 11 mm och tunnorna är äntligen fyllda! Här syns också kirskålen som är rikligt representerad på torpet.

 
De röda tulpaner lyser fortfarande, men annars är det ganska ogästvänligt ute just nu med endast +3 grader och...
 
 
I morse hade vi SNÖ! Alldeles vitt ute och på nollan! Solen smälte iofs bort snön ganska snabbt, men nyss på torpet kom lite till - stora vita flingor i maj!
Det känns ju nästan som om april och maj har bytt plats. Jag kan bara hoppas på att allt som hunnit utvecklas, inte fryser.
Hoppas också att det hinner bli varmare innan äppel- och päronträdet blommar.
Jag hade tänkt uträtta lite i trädgården nu när man inte behöver svettas, men med stela fingrar kommer man inte långt och lusten försvinner liksom.
 
Det blir mycket väder- och trädgårdsrapporter här numera.
Annars pysslar jag mest med att skriva noter och arrangera körmusik - inte lika kul att se på bildmässigt!
Om en vecka har vi konsert, min Damkör och jag. Det ser jag verkligen fram emot. Den heter "En stund på jorden" och det kommer att vimla av grönska och blommor där också!

Önskar er en fin fredag och helg!

7 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Åh, vad roligt med din kör! Jag fattar att det ligger ett gediget arbete bakom. Och vilken tillfredsställelse sen att få uppleva resultatet tillsammans med kören och publiken. Duktiga du!
Ja, vad gör man när månaderna tydligen blandats ihop med varandra? Lika väder här som hos dig. Nåja, bara att gilla läget och njuta inne, du har ju ändå kunnat ta med en del av din trädgård hem. Så bra att du har så nära mellan dina boenden.

Nu håller vi tummarna att det inte blir så många minusgrader i natt. Det skulle vara "harmligt", som mormor skulle sagt.

Ha det gott.
Kramar från Eva-Mari

Mia Coman sa...

Dear Lisa,
Your flowers are magical! It's a luxury to go out in the garden and make a bunch of fresh flowers! Spring flowers have something special: fragility, multitude of colors, fragrance additions, dragalasenie.
I'd like to be twice a year ... May!
At the beginning of April, we were experiencing a great drought. But for two weeks it rained the next day and the temperature did not drop. Today I made the beach and at about 17 pm it rained. All the flowers were shaken, the forest totally green, we were waiting for the peony, jasmine and roses.
Many greetings, Mia

Monica sa...

Även här nere har vi fått betydligt svalare väder, dock ingen snö! Idag ska vi på kalas igen, det är mycket nu i maj. Mellandottern fyllde igår och vårt yngsta barnbarn, Nomi, fyller 2 idag!
Så gärna jag hade velat vara där på din konsert och lyssna till våren i toner!
Ha en fortsatt fin helg, kram, Monica

pelargon sa...

Det är så vackert överallt just nu,med all grönska och vårblommor ....Det kommer ju dock smolk i glädjebägaren i form av både snö och frysgrader. Igår natt -4,5. Inatt vid nollan och ganska mycke snö.Nu är snön i stort sett borta,men det är kyligt.
Nederbörden gör ju nytta,men frosten är bara till förtret.Sen minskas ju risken för bränder i skog o mark. Myggorna märks inte heller...
Bara att vänta på lagom väder.....verkar ju dock vara lite svårt med det där lagom.
Stort lycka till med förberedelse och framträdande med din kör.!! Tänk vad en del kan!!
Fortsatt trevlig helg!
Kram Margareta

Loppisälskare sa...

Så vackert det klingar: en stund på jorden...kan väcka många tankar. Stunden nu är just som du skriver och visar med dina fina bilder, helt underbar men ack så kall. Fick bli en liten tur i bil idag ha ha...köpte ny skottkärra men trädgårdsaktiviteterna får nog vänta lite. Satt i lusthuset i går med raggsockor och tända ljus för jag bara ville vara där och måla en stund.
Ja ja...tids nog kommer värmen åter och vem vet...kanske som förra året!
Ha en fin helg!
Kram RosMarie

HWIT BLOGG sa...

Gullvivor här med men ingen snö tack och lov! Sol i morse och nu ösregn, ja det behövs ju i alla fall :)
Önskar dig en finfin lördag...
Kram Titti

Annica sa...

Ja årstiderna kan verkligen förvirra. April bjöd på sommarväder och maj verkar ta oss tillbaka till vintern igen... Skönt med regn, det behövs verkligen. Mina tunnor blev också fyllda härom dagen, det känns härligt att vattna med regnvatten i växthuset.
Kram och trevlig lördagskväll!
/Annica