torsdag 22 augusti 2019

LJUVLIGA AUGUSTI


Augusti är verkligen en ljuvlig månad. 
Att sitta på balkongen en stund i den milda och ljumma luften, som är så där alldeles lagom skön, ja, det är verkligen underbart! Att läsa en bok och bara njuta av boken och teet....Tankarna får fritt spelrum en stund och dofterna från skogen känns tydligt...Blommorna på balkongen är väl inte så prunkande och ganska få.
Denna Petuniasort (tror jag) verkar föra en tynande tillvaro, trots vattning, men några blommor finns där...En snabbtur till skogen intill resulterade i en pytteliten kantarellskörd ändå.På åkrarna ser det ut så här nästan överallt - det är skördetid och det doftar och dammar. (gammal bild från huset jag hyrde). Ljuset är magiskt! 

Jag njuter verkligen av denna tid och jag kan konstatera att sommaren är inte min årstid. Tacka vet jag sensommar/höst och vår! Njutartid!

Hoppas att ni alla njuter av augusti!


3 kommentarer:

Monica sa...

Håller helt med dig om favorit-årstiderna! Det jag gillar med sommaren är baden, annars är det mycket skönare höst och vår! Den klara luften, lugnet och dofterna nu på hösten - ljuvligt! Så nu har vi en härlig tid framför oss!
Det ser så skönt ut på din balkong; som jag säkert har sagt många gånger, så älskar jag balkonger! Man sitter ute, men ändå inne på något sätt...
Fortsätt att må gott, kram, Monica

Solstrimmor sa...

Ja, vad vore vår tillvaro utan årstider? Jag är förväntansfull framför dem alla. Men november och februari kan jag lätt hoppa över!

Håller med dig, augusti är perfekt!

Önskar dig en fin helg.
Kramar från Eva-Mari

Annica sa...

Alla årstider har ju sin charm, men vintern vette tusan...
Gillar också sensommar och höst. Det blir liksom ett lugn i kroppen efter sommaren som (man själv) skapar så många förväntningar inför.

Kram och fin lördag!
Annica