måndag 14 december 2020

Lucia, advent och strimmor av ljus


Luciakronan var tänd igår och skänkte en del stämning till dagen......tredje ljuset tänt och det var mörkare än mörkast och regnet hängde i luften. Jag slukade alla luciasånger jag kunde hitta på nätet och på tv:n. Åh, så jag saknar all körsång. Den är ju som allra störst, bäst och vackrast så här års.

På torsdag i denna vecka skulle vi haft vår stora julkonsert! I mitt "minne" på FB fick jag upp denna bild idag - 2012 var det alltså -15 grader, snö och sooool! Så vackert det kan vara på vintern ändå! 


Idag finns det ändå hopp för alldeles nyss såg jag en glipa i himlen. Ingen sol, men lite ljusare är det idag och molnen är inte så täta och mörka - det finns verkligen hopp! 

Ha en fin fortsättning på decemberdagarna!
 

4 kommentarer:

Monica sa...

I år uppskattar man juleljusen mer än vanligt, både på grund av gråvädret och coronan.
Snöbilden från 2015 är verkligen vacker! Åh, vilket ljus genom de hängande grenarna, där varje liten kvist är täckt av frost!
Jag har gärna en mild vinter, men lite sol någon dag hade varit härligt!
Förstår om du saknar körsången, den är ju en stor del av ditt musikaliska liv! Snart kan ni sjunga igen...
Stor kram, Monica

Solstrimmor sa...

Din luciakrona har jag alltid beundrat, så fin! Visst skulle det vara roligt att veta vem som lussat i den?
Så mörkt som december varit i år tror jag aldrig jag varit med om. Dag efter dag... lika grått och som om inte det var nog... duggregn så jag får hänga jacka och mössa på tork efter promenaden. Vägrar paraply när jag promenerar! Kommer det inte snö snart och minusgrader så vet jag inte. Grr! Tur vi har slingor och ljus överallt.
Nu ska jag ta hand om kakorna som jag fick för mig att baka nu på morgonen. De flöt ut, föstås, men är som tur var goda ändå. Ibland undrar jag varför jag ens håller på! Men nåt ska man väl göra.
Förstår att du längtar efter kören. Jag sjunger en visa för Iris varje morgon när vi vaknar. Hon har öronen bakåt, stänger dem liksom... undrar varför?

Ha det gott och ta hand om dig.
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Vilken underbar luciakrona och ja visst letar man LJUS just nu! Detta mörker och gråskala blir man ju inte direkt munter av...
Nåja, snart vänder det! Börjar se frötips på många bloggar redan - härligt!!!!!
JULKRAM från Titti

Catherine sa...

I love the candle lights on your blog,the forest photos and your flowers.