söndag 7 augusti 2022

Första veckan i augusti


Augusti och sensommarblommorna verkar ha klarat sej. Vi har haft både torka och en del regn. Verkligen växlande väder från stark hetta till svalare och bara ca 10 grader på natten. 

Senaste dygnet har jag tillbringat på torpet där jag bara varit och hastigt vattnat på kvällarna i veckan som gick.

Mitt under en bjudning i måndags hos goda vänner ringer brorsonen och meddelar att de tänker komma som i torsdags. Jättekul!


Den lilla familjen med en 1,5 åring på topp när det gäller speed och energi. Under den heta dagen i torsdags drog vi ut till havet och stranden där lilla L kunde bada och ösa både vatten och sand i timmar. 

Sen var det fullt ös i ett dygn och hemma i lägenheten ställdes allt på ända med väskor överallt och spring i benen och tryckning på alla knappar som fanns. Såååå härligt att ha dem här och att få umgås ett helt dygn tillsammans.


Helt slut var jag, som ju inte är van vid sådant tempo, men glad och full av beundran över föräldrarnas oändliga tålamod och ork och med en ny liten bebis på gång dessutom. 

Jag drog iväg till torpet när de hade åkt tillbaka till Sthlm. Jag andades ut och klippte gräset och allt var som vanligt igen. Så glad och upprymd över att lilla L har varit hemma hos mej - äntligen! 

Jag konstaterar att Jungfrun i det gröna nästan tagit över i "ogräslådan", Rosenskäran är på gång...och...


 ...att Vitlysingen har spritt sej otroligt mycket.

Svala och starka vindar igår, men lugnare idag. Svalt och skönt har jag haft det och fikat hos grannarna, samt hälsat på den kärvänliga katten som var otroligt kelig igår kväll.

I veckan väntar jag gäster - farbror och faster med respektive till torpet. Hoppas på uteväder!

4 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Ojsan så mycket du haft runt dig! Verkligen kärt besvär och tänk att få umgås på riktigt igen efter de tråkiga åren. Och med lilla L! Intensivt och härligt! Skönt att vädret lugnat sig och blivit sommarväder vi är vana vid. Jag njuter.
Ha det så skönt och ladda om. Man vet aldrig hur länge det varar. Inte för att jag vill måla nånting på väggen... men än kan vi nog inte vara säkra.

Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

ÄNTLIGEN fungerar Bloglovin igen och jag kunde se ditt inlägg! Det har legat nere flera veckor nu och jag har missat massor, tyvärr!
Förstår att du var trött efter lilla L:s besök - jag vet hur det är! SÅ roligt, men man är ju, som sagt, inte van!
Ha det gott, kramar, Monica

Hélène sa...

Hello Lisa,

It feels good to change one's habits, to have a few people around us, to talk and laugh with our family even if it's more tiring.
You have had a good day !

Have a nice week

Hélène

HWIT BLOGG sa...

Ja det där med full rulle och besök av små kan göra en trött :) Men kul...
Hoppas du har fått vila på torpet nu!
Kram från ett HETT Öland & Titti