torsdag 27 mars 2014

Grönt

Att leka lite med det gröna, känns uppfriskande och lite utmanande...
En liten grönska på min köksskänk känns angelägen efter ett par dagars busväder och vinterflirt.
Den höga vasen är ny och kommer från Violan, som hade kundkväll i veckan.
Den lilla gröna vasen, från en loppis, får hysa ett par skott från min sommarmurgröna, i väntan på lite flera vårblommor. Varför inte vitsippor och gullvivor...snart...snart!!!

Ja, de senaste dagarna har det busats rejält med vädret. Det har blåst halv storm och regnet har piskat på fönstren. Igår morse var det dessutom snöblask! Fy sicket väder och vilken besvikelse det blir när man så smått vant sej vid våren.

Idag väntar tvättstugan, samt förberedelser inför loppisen i helgen, som äger rum här i bygdegården och som jag kommer att delta i.

Solen glimtar fram och det känns som en hoppfull torsdag!

En fin dag önskar jag er!

18 kommentarer:

Meta sa...

Ska tydligen skina upp här med. just nu ser det inte så hoppfullt ut. Hade tänkt mig ut och hämta lite vide, få se hur det blir med det nu.Det behövs lite nytt och fräscht nu att glädjas åt. Vaser det får man aldrig för mycket av, hur mycket man än har så passar det aldrig när man får blommor.Din vas var så fin. tycker jag kul med lite färgat glas också
Ha en fin dag
Kram meta

EM sa...

Så ljust och fräscht! Visst vill vi ha grönt nu. Har fastnat på en web-shop som säljer perenner o levererar till dörren. Men det känns lite som om man hellre vill gå o snusa i krukorna och välja den som talar till en...hemma-vid...
Å vad jag längtar till grönare, varmare, soligare tider nu! Nu är det inte så där jätteroligt...men det går åt rätt håll. Snart får vi skruva klockan!
kram elsamarianne

Monica sa...

Vilka vackra gamla gröna flaskor du har och så konstfullt arrangerat! Den ådran har jag inte alls...
Även här har vädret varit lite lynnigt på sistone. Och kalla nätter har det varit.
Jaja, det blir väl bättre snart!
Ha det gott, kram, Monica

Hajan sa...

Så mycket trevligt ni hittar på
där Du bor.
Det finns ju här med både
loppisar och Hembygdsgård. Men den här gamla käringen går ju aldrig på
något nu för tiden.
å vackert Du gjort med allt ditt
gröna, Det känns som vår ända hit.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var en fin grön samling, bägge vaserna är jättefina. Och jag tror du hittar vitsippor, efter 4 varv i skogen hittade jag under ett stort träd där solen lyste in.
Kramar
AnnaMaria

Jenny sa...

Grönt är verkligen skönt!

/Jenny

Loppisälskare sa...

Ja o vad vi vill ha grönska och blommor nu. Jättefint med den gröna vasen och murgrönan. Hoppas så på vackert väder i helgen så vi kan ge oss ut i naturen och verkligen se och känna att det är vår.

STENLYCKA sa...

Fredagskramar från Raina önskar dig en fin helg!

Mejrams! sa...

Grönt är riktigt skönt, en fröjd för ögat. Har en syster som alltid varit förtjust i grönt och jag har börjat upptäcka grönt de senaste åren. Har dock en man som inte är så förtjust i varken orange eller grönt och orange har jag ju hemma, så jag ligger litet lågt med grönt. Kanske man kan börja smyga in litet då och då. Här har dagen börjat med solsken och det ser ut att bli en alldeles underbar dag. Ha en riktigt fin fredag Lisa! Kram Merja

Eleonora sa...

Grönt är alltid fräscht!

Lycka till med loppisen i helgen.

Kram från
Eleonora

Ann Kåge sa...

Så vackert vårgrönt stilleben. Det blir effektfullt att kombinera ihop efter färg så som du gjort. Lycka till med loppisen.
Kram Ann

Rost och rädisor sa...

Snygga vaser och det blir så tjusigt när ljuset faller igenom. Det behövs faktiskt inte så mycket blomster i jättesnyggt med bara en kvist.

Önskar dig en fin helg
/Anette

Fröken Grön sa...

Jaaa grööönt, säger jag med!
Så mycket fint du har i din gröna samling.

Imorgon sjunger min kör i kyrkan här i byn för den blivande ärkebiskopen Antje Jackelén. Ska bli väldans trevligt!

Nu håller vi tummarna för en riktig vårhelg, så att vi får påta i våra trädgårdar. Må så gott!

/Anna-Karin

Rut och Signe sa...

Ja, vädret har verkligen busat runt ett tag nu. Men helgen verkar lovande och jag ser fram emot lite sol på kinderna. Vackra gröna detaljer i ditt hem.

Ha det fint, Marie

Hanna sa...

fint grönt
Ha en fortsatt fin lördagskväll
Hanna

Gröna Växthuset sa...

Snyggt med gröna glasvaser. Ska nog skaffa någon själv :)

Solstrimmor sa...

Tror nog loppisen i bygdegården blev succé, vädret var ju som gjort för utflykter! Det är så roligt att delta också, trevliga människor, mestadels;)
Så vackra bilder på sköna vaser med grönskan i!
Önskar dig en vilsam vacker söndag!
Vårkramar från Eva-Mari

Julia sa...

Me encantan las fotografías son geniales. Ha estado un regalo el visitar tu bloc, te invito a visitar el mío y espero que disfrutes del post de esta semana, la fiesta nipona del Hanami, si te gusta espero que sí no eres seguidora te hagas ahora y si lo eres no dejes de visitarme la semana siguiente. Elracodeldetall.blogspot.com