fredag 24 juli 2015

Min trädgårdsdjungel...


Några få av de gamla "mormorsrosorna" finns kvar på buskarna, efter en otrolig blomning...


 Nu tar trädgårdsrosorna över, och det med råge! Här (ovan) en Poulsen-ros som har mängder med knoppar. Den brukar blomma långt in i december...

Min White Nights har också börjat, men där blev bilden suddig så den visar jag senare, men den är kraftig och har massor av knoppar...

 Buskrosen Henri har jag visat tidigare och den är ännu översållad med blommor...

 Andra trädgårdsblommor tar över - liljorna, riddarsporre, och krolliljorna från pappa har börjat slå ut...

Sällan har väl min trädgård prunkat så i slutet av juli, när det mest brukar vara uttorkat och överblommat!
Gräsmattan är nyklippt, men mycket rensning och ansning återstår. Ogräset har nått oanade höjder här och var, och sly och trädskott likaså!

En sak som är annorlunda i år, förutom kylan och regnet då, är att jag ännu inte tagit fram min vilstol. Det har inte varit läge för någon somhelst trädgårdsvila, utan mest röjning och rensning de få stunder som det inte regnar.

Idag är det sol, så jag är på väg till torpet för mera rensning och röjning, det gäller ju att passa på - imorron ska det visst bli värsta regnet! 

Ha en fin och solig fredag!

12 kommentarer:

Hajan sa...

Du bor ju vid en OAS jättevackert med alla rosor och växter.

Meta sa...

Det är verkligen en underlig sommar vi har eller ska vi säga höst. Visst är det frodigt och mycket av det mesta men nog vore det härligt med lite mindre blåst och mer sol. ( undrar om det är Withe Night som har överlevt hos mig Den jag tappat namnet på i mitt inlägg Spännande att se bilden på din)
Ha en bra helg
Kram Meta

Loppisälskare sa...

Så härligt ljuset silar ner mellan trädgården. Får lust att bara lägga mig i gräset. Näe det där med vila i trädgården blev det inte mycket av i år. För min del brukar det vara att ligga i hammocken och läsa. Har läst bara en bok och det blev nerbäddad i sängen några dystra sommarkvällar. Som om det inte vore nog så ska vi också som du skriver få rejält med regn och storm till helgen.
Njut av dagen som är...
Kram / RosMarie

Monica sa...

Åh, vilken vacker trädgård du har; vilka fina rosor. Din Poulsen-ros gillar jag speciellt mycket. Och dina krolliljor! Man får ett sådant ha-begär, men jag får inte plats med mer just nu...
Här har det varit ganska svalt den senaste tiden, men något regn har vi inte fått fortfarande. Här är det vattning som gäller och gräsmattan är ändå bränd på sina ställen!
Ha en skön helg och hoppas att det blir tillfälle att ta fram vilstolen!
Kram, Monica

john sa...

your garden looks so lovely ! and we too have had quite cold and very windy weather ...still the garden blooms on...! I managed to sit outside for an hour today but the rain is coming in ....have a nice weekend...Gail x

Solstrimmor sa...

Vilken rosprakt du kan njuta av, alla så ljuva men mormorsrosorna ligger mig varmast om hjärtat! Tänk att ha krolliljor från sin pappa, vilket fint minne när de återkommer år efter år. I år är blomningen överlag prunkande och allt verkar vara högre än nånsin?
Snart Lisa är det dags för vilstolen, jag tror fortfarande att den riktiga sommaren kommer... snart!

Igår var jag till Ore kyrka och lyssnade på Sofia Källgren och Robert Wells... amazing! Solen skiner från molnfri himmel här just nu men på eftermiddagen kommer regnet så förmiddagspromenad gäller.

Ha en fin helg!
Kramar från Eva-Mari

House and Garden by Bia sa...

Vilken härlig trädgård du har kring ditt torp ;)
Jaa idag har vi sol....man får njuta i fulla drag, så jag skall skynda mej ut.
Precis som du säger så kommer regnet till oss i morgon (söndag)...fy fabian säger jag bara...hösten kom tidigt i år, hihi...
Kramis bia

Snäckskalsdalen. sa...

Du har verkligen en djungel, men en mycket finare djungel än de man vanligen tänker på, det är så vackert i din trädgård och tänk att det skall vara så fint och så kan man inte sitta ute i den.

Det är samma här, det är inte många stunder jag suttit på verandan och gottat mig, men det växer och blommar som bara den.

Dina liljor är så fina och rosorna också! Tänk när vi får se bild på White Nights! Min dog ju för ett par år sedan när det var så jättekallt och barmark och ingen ny har jag införskaffat. Har insett att vi nog inte har den rätta miljön för rosor här. Men jag gläds åt din!

Vilka fina knåp du hade med i förra inlägget! Gav mig inspiration.....

Och varningarna om vädret har vädret inte riktigt levt upp till ännu, jag väntar för det behöver vattnas i skogen och är det så tråkigt väder som det i alla fall är nu så kan det lika gärna både regna och blåsa!
Kramar

Ann Kåge sa...

Hej finaste... men så fina bilder du visar från din trädgård och en massa annat inspirerande. Och fina bilder från din resa och det måste ha varit inspirerande att se Lars Lerins verk. Ha en skön fortsättning på lördagen i detta regn och rusk!
Kram Ann

M/S Design sa...

Så fint!!
Visst blommar rosorna lite extra bra i år.
Ha de bra
Mariana

Fröken Grön sa...

Det har verkligen varit märkligt väder i sommar. Vi har faktiskt inte haft trädgårdsdynorna ute en enda gång. Fast när man ser hur trädgården grönskar och hur blommorna blommar, så känns det nästan värt det!

Kram!

Linda sa...

So beautiful!!! :)