fredag 17 juli 2015

Ack, Värmeland...


Vår planerade resa till Värmland har äntligen ägt rum.
Vi installerade oss på ett vandrarhem i Sunne...I en jättestor lada i Rottneros, spelas den omtalade föreställningen med Västanå teater: Lomjansguten. ( som också gått som uppläsning i P1 nu i sommar).
Vi började där med en omfattande dräktutställning som var helt otrolig! Man fick se teatergruppens dräkter i tidigare föreställningar.  En makalös föreställning som jag verkligen rekommenderar! Underbar koreografi, musik och regi i den enorma ladan strax utanför Sunne...
I pausen serverades vi viltskavsgryta med kantareller och lingonsylt och potatissallad! Dagen därpå var det dags för nästa lada - Alma Lövs muséum i Östra Ämtervik. 
Ännu en gigantisk lada med idel överraskningar i form av intressanta installationer, både i ladan och....


 
 ...utanför, på ängen, i olika företeelser!
Dessutom fick vi en utsökt vegetarisk buffé i en öppen och tillåtande miljö! Så vackert och speciellt allt var, men där fanns också hemskheter att beskåda och fundera över!Genom det Värmländska vackra landskapet for vi så vidare mot Karlstad. 
Man hade varnat för regn och rusk, men vi märkte inget av detta - strålande sol och milda vindar hela dagen! 

I Karlstad var det så dags för Sandgrund och Lars Lerins alldeles egna muséum, något jag länge drömt om!Som vanligt överraskade akvarellkonstnären Lars Lerin med sanslösa kompositioner, som nästan tedde sej omänskliga ibland! 
Allt från enorma målningar och till detaljerade små akvareller som var som "smycken", fick oss att kippa efter andan ibland! 

Vi avslutade med en välbehövlig fika med goda bakverk, för att sedan fara hemåt, fullproppade med kuturella yttringar och inspirationer! 

Åh, vilka dagar jag har haft och i goda väninnors sällskap! 

10 kommentarer:

Hajan sa...

Det var en underbar resa Ni gjort. Så mycket det finns
i skogarna omkring oss. Vilka uppsättningar och
vilken fin mat.
Tack för du talar om för oss, så mycket som händer.

kram Hajan

Solstrimmor sa...

Så härligt ni haft det på er tripp! Nu har både själen och kroppen fått sitt! Det är så upplyftande att komma hemifrån ett tag och få uppleva och se kultur i olika format! Tänk så fantastiskt att få se Lars Lerins utställning/museum och med egna ögon se hans målningar med de olika innovativa sätten att presentera dem på... och det enorma bokarkivet, suck! Hoppas ni fick en skymt av Lars också... en så karismatisk person. Ja, nu har du mycket att smälta och jag är säker på att nu åker penslarna fram!?

Ha det fint på hemmaplan också.
Kramar från Eva-Mari, som igår varit till Nittsjö keramik, Mikaela Willers och en massa roliga butiker och loppisar runt Rättvik. Så lite kulturell har jag också varit:)

Mejrams! sa...

Åh så mysigt med en resa inom Sverige och där du har varit är det riktigt vackert! Tänker alltid att egentligen skulle man resa mer inom landet och se det vackra Sverige, för vackert är det! Vi har det så fint, det gäller bara att se. Ha det fortsatt gott Lisa! Kram Merja

Monica sa...

Ja, det där låter ju som en utfärd helt i din smak! Förstår att du njöt! Någonting att tänka på när höststormarna ryter...
Bara att åka igenom sommar-Sverige kan ju göra en lycklig! Och så lite kultur på det...
Fortsätt njuta av sommaren, kram, Monica

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken underbar resa och med så många häftiga upplevelser. Sånt kan man leva länge på efteråt. Lars Lerins museum skulle jag vilja besöka, jag gillar hans konst och det gnager mig att jag missade hans utställning i vår stad.
Ha det fint och må så gott!
Kram,
Regina

Meta sa...

Så roligt att åka så där med vänner och bara göra det som är av intresse för alla. Sunne har jag bott och jobbat i Ämtevik är min kusins släkt från så jag är väl förtrogen med de ställena Där finns massor av härliga ställen att besöka.
Tur med vädret är inte så vanligt denna sommaren
Ha en fin och skön fredag
Kram Meta

M/S Design sa...

Massa intressant och fint!
Ha en fortsatt fin resa
Mariana

House and Garden by Bia sa...

Vilken härlig tripp du varit ut på ;))...låter väldigt trevligt !!
Och bra väder tror jag visst att ni hade också...ser så ut iaf ;))
Ha en fin helg nu ;)
Kram bia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Åh har du varit här, så roligt.
Verkar som många åker till Värmland i
sommar, finns ju så mycket och se. Har
sett Västanå men inte den här föreställningen
tyvärr. Så fina bilder du tagit också.
Kramar/AM

G:a Affären sa...

Men vilken resa med så många upplevelser! Att sätta sig och åka hemåt efter alla intryck gör gott för själen, allt fylls liksom på. Man behöver verkligen få en dos med inspiration då och då.
Lars Lerin är en fängslande person, hans museum måste jag besöka någon gång! Värmland känns ännu mer lockande efter ditt inlägg.

Kramar /Cia