måndag 20 juli 2015

Röda vinbär och träd


Min rödavinbärsbuske har tyngts av bären och nu var det dags att plocka av dem. På en enda buske blev det säkert ca 6 liter bär. Här är sista kvisten, resten är renplockat!Jag vill också visa mitt lilla Salixträd, som jag planterade i maj. Här kan du se det som nyplanterat. Det har vuxit riktigt duktigt i sommar. Det fick extra mycket vatten under några torra dagar, annars har ju själva vattningen skött sej själv, om man säjer så! :)

Växtligheten nedanför trädet är ett myller av ogräs, rosenvial, rödklöver och knölklocka. Här slår jag med lie när blommorna börjat fröa.

Grattis till alla Margaretor!
Ha en fin måndag!

5 kommentarer:

Meta sa...

Tack för det. Vinbär har jag inget rött längre det åkte till uppfarten i höstas Ska skaffa ett träd tänkte jag men hann inte i våras. Det kommer ett nytt år nästa vår. Min buske gav inte så mycket bär så den tröttnade jag på. Däremot har jag vita vinbär de är så goda att äta utan tillagning.
Ha det så gott
Kram Meta

House and Garden by Bia sa...

Oj vad mycket rödvinbär du plockat !...vi har en buske i stan...men jag plockar aldrig in några tyvärr....är dålig på att sylta och safta, hihi...
Hoppas du har det bra på torpet...det har vi här och idag skiner solen mellan tunna moln...har kört ett yoga pass ute, och nu ska jag lägga mej en stund i solen...fast det inte är strålande solsken, men det struntar jag i, hehe...
Kram och hej!
Bia

Monica sa...

Vi plockade också röda vinbär igår, men inte här utan på Schaggarp. Där har de många buskar, så det blev på inget sätt renplockat, fast vi plockade ca 10 liter! Vi repade alla igår kväll (puh!) och gjorde vinbärssylt, den är så syrlig och god och kan användas där man normalt använder lingonsylt.
Så fint ditt lilla Salixträd har vuxit!
Må så gott, kram, Monica

Solstrimmor sa...

Nu är du rik på vinbär minsann... gör du gelé av allt eller blir det lite saft också? Härligt med egen skörd!
Trädet kommer att bli så fint och så bra att du ser att det trivs. Det där med myllret är bara charm! Rufset tillför balans till dina övriga välansade rabatter:)

Ha det fint!
Kramar från Eva-Mari

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken härlig Värmlandsresa ni varit på och så mycket ni hann göra och se! Lars Lerin är väldigt speciell och intressant! Kul att få se bilder därifrån.
Och så har du både blåbär och svamp utanför knuten och fullt med vinbär i trädgården, rena rama guldgruvan och den finaste lyx som finns!
Idag strilar regnet ner här och det är kallt, riktigt kallt ute, men jag tänker att då kommer kanske svamparna igång igen! Det har varit dåligt väder länge men inget regn så det är lite välkommet även om det känns höst ute....
Agneta kramar