söndag 5 juli 2015

The heat is on...


Helgen har jag tillbringat i en gammal väderkvarn från 1800-talet.

Jag har varit gästutställare hos keramikern Ann Kåge, som gör underbar keramik i många former...


En liten nätt utställning för min del, med mest ramade konstkort och några få akvareller...
Mina konstkort finns också HÄR! 


Underbara dagar som präglades av hettan som varit och av många härliga möten.
Temperaturen har närmat sej +30 grader, men den gamla kvarnen bidrog kanske med en viss svalka.

När söndagskvällen närmade sej kändes en viss svalka i vinden och nu i kväll är det endast +17 grader! Så skönt och svalt kan man tycka efter denna chock av hetluft och sol.

Vinden har vänt och det fläktar från ett annat håll. Nu kan man bara hoppas att sommaren inte redan tagit slut..!

Jag önskar er en fin start på veckan!

7 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Så vackert, ditt nya monsterablad är! Åh, så rolig utställningen måste ha varit! Så givande... och jag kan tro mycket bekräftande:) Nu blir det målning av till hösten igen?
Jag och Ella, 11-åringen, målar tillsammans ibland och bara under den stunden känner jag hur rogivande det är, all världens problem bleknar bort och nuet blir påtagligt. Jag tänker jag ska ta mig an målandet mer aktivt i höst för när man väl börjar så är det ju så roligt! Likaså keramiken... det är mycket man vill...

Idag kan vi andas här igen också... lagom är bäst, men nog kommer sommaren att vara kvar? Hur som helst, naturen är fantastisk och jag såg att Smultronjasminhavet nedanför min balkong håller på att slå ut!

Ha det fint!
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Så roligt med en utställning och speciellt roligt måste det vara att få hålla till i en gammal väderkvarn, eller mölla, som vi säger här nere! Skönt om ni fick lite svalka också, för jag vet ju, att du inte heller gillar när det är för varmt...
Här fick vi äntligen lite regn inatt, men bara 10 mm, tyvärr! Lite åska var det också, men inte alls så farligt som de förutspått.
Så idag är det lite svalare, men fortfarande över 20 grader.
Sommaren fortsätter så klart, men för min del räcker det bra med den här temperaturen...
Kram, Monica

G:a Affären sa...

Den kvarnen kommer jag ihåg, en perfekt plats för utställningar. Och så roligt med nya möten, är säker på att de gillade allt de såg! Både dina akvareller och Anns keramik.
Nu regnar det här och luften känns ren, ganska skönt med ett väder som gör att det känns tillåtet att stanna inomhus.

Kramar /Cia

Mejrams! sa...

Jag bara tokgillar tavlan med sländan, så himla fin Lisa! Lokalen för utställningen måste ha varit speciell, kan tänka mig att dina alster gjorde sig bra där. Här är också svalare idag, skönt kan jag tycka som inte gillar den fuktiga värmen vi hade tidigare. Kram Merja

Meta sa...

Det är verkligen skönt med lite andhämtning i värmen trotts blåsten så har det varit skönt i dag.
Så fina dina kort är jag tokgillar dom snart ska jag plcka fram de jag köpt och sätta på kolonin. Det börjar känns dags nu allt är snart på plats.Ha det gott
Kram Meta

Margareta sa...

Det måste varit en mycket fin utställning.Den skulle jag gärna besökt.Keramik ligger mig varmt om hjärtat och dina målningar också. Utställningar i speciell miljö är tilltalande i sig.
Ja,du milde tid så varmt det var i helgen... Chockartat för kroppen....Nu är det annorlunda. Här är det lagom idag med 20 grader.Men om man finge önska,,så behövde det inte blåsa så mycke.Det känns som växterna blir urlakade och jag tycker också att det är tröttsamt med blåsten.
Tack så mycke för dina trevliga kommentarer hos mig!Uppskattar det verkligen.Även om man inte känner varandra,mer än genom bloggandet,finns det så mycket gemensamt.
Imorgon ska jag på en trevlig liten tur. Jag tror du känner till Marie med butik Vita Ranunkler i Hjo. Jag har ju följt Maries blogg länge och varit i butiken och på hennes loppis många gånger. Vid flera tillfällen har jag träffat hennes mamma och lärt känna henne. Så imorgon ska jag besöka Marie butik och vidare till hennes mamma ,som har en underbar trädgård.Ska bli så roligt....
Ha det så bra!
Kram Margareta

House and Garden by Bia sa...

Så fint kort....gillar verkligen stilen ;)
Kul att vara med på en utställning också...
Jaa sommaren kom av sej som sagt...vi har bara 17 grader idag och mulet väder.
Men vi får hoppas den snart kommer tillbaka ;))
Kram bia