onsdag 29 juli 2015

Sista onsdagen i juli


De odlade prästkragarna har fått ta plats i den stora glasburken på köksskänken...


Trädgårdsvialen har fullständigt exploderat på torpet, och jag plockar in lite varje gång jag är där...


 EN pelargon har jag i lägenheten och den får stå i köksfönstret. Den har övervintrat och först NU börjar den blomma.


Igår blev det en shoppingtur till den stora gallerian. Jag hade bestämt mej för att köpa TVÅ saker: snigelgift och regnkappa.
Så blev det, men den läckra sidentunikan (ovan) fick också följa med hem, plus lite annat som det alltid blir när man är på shoppingtur.

Den fina tunikan ska jag ha på lördag när jag ska på bröllop. Typiskt, att jag aldrig hittar något på rea, som det ju är nu, nej det blir alltid något nyinkommet istället! :)

Jag fladdrar mellan lägenheten och torpet, klipper gräs och mördarsniglar, rensar ogräs, plockar hallon, mellan skurarna. Snart är det svarta vinbärens tur.

Nåja, jag ska inte orda mer om själva vädret, men visst börjar det väl kännas lite tröstlöst nu? 
Jag har i alla fall en alldeles ny regnkappa och den lär jag få användning för! :)
Nu väntar tvättstugan!

Ha en fin onsdag!

9 kommentarer:

Meta sa...

Ska man tro en del av förståsigpåarna så får den nog hänga på sin krok ett tag från aug. Vore ju bra det med, du kan ju ha den nästa omgång regntid. Du har så fina bilder att visa jag blir glad av dom.
Ha det gott och kul å bröllopet
Kram Meta

Monica sa...

Du har alltid så fina buketter inne! Jag tar nästan aldrig in blommor från trädgården, någon sorts dum snålhet...
Förstår att du inte kunde motstå tunikan, jag är också svag för tunikor. Mest har jag byxor till, svarta på vintern och vita på sommaren. Bekvämt och praktiskt, typiskt mig...
Här behövs också regnkappa idag, här är ömsom regn och sol - mest regn!
Nu hoppas vi på sommar i augusti!
Kram, Monica

Mejrams! sa...

Har också funderat på att köpa en fin regnkappa, det finns ju många fina att välja mellan. Såg dock på vädret idag att vi skulle få riktigt skapligt väder ifall fram till söndag. Det tackar jag för, för nu är jag inne på min sista semestervecka.
Tunikan du hittade är jättefin och här är det en till som aldrig hittar något på rean. Fast jag tycker att det är så tråkigt att leta bland reavaror, då de oftast hänger trångt. Så det bli allt som oftast att jag kommer hem med fullprisvaror istället. Ha en fin onsdag!/Merja

Solstrimmor sa...

Du har så mycket blomster att göra fina buketter av, och din pelargon har snart Ernst-stuk, han gillar höga pelargoner som får växa fritt utan tukt!
Bröllop är det roligaste som finns att bli bjuden på och du kommer att bli så fin i nya tunikan... men jag förmodar att du ska ha nåt under, blink, blink? Hoppas bara inte du behöver använda regnkappan! Det där med att hitta nåt på rea är hopplöst, förresten orkar jag inte med dessa ändlösa snurror och stänger där man inte ser ett smack!

Tack än en gång för dina fina kommentarer Lisa:)

Ha en fin dag i tvättstugan.
Kramar från Eva-Mari

MårsArt sa...

Är det inte så att när man tar med sig paraply, så regnar det inte. Din nya regnkappa...nu ska du se att solen kommer att skina...
Snygg tunika. blir fin på bröllopet!
Det blev inget besök i Söderköping denna gång, tyvärr.
Kram
Agneta

House and Garden by Bia sa...

Snygg tunika...jag har shoppat idag också...men på rea...och döm av min förvåning när jag köpte två klänningar och trodde jag skulle betala 198 kr och fick beta la 89 !!! för två...det var halva reapriset...är såå nöjd...stället var Gina Tricot....kommer kanske på bloggen och jag säger bara det att jag är vågad som köpte en bubbelgum rosa klänning med lång ärm !!!! köpte två där och en sommarlätt klänning på HM för 50 kr...en som jag bara ska ha när vi åker till Turkiet där det är varmt och den är ärmlös...en liknande tunika som du, har jag sneglat på, butiken heter Fanny...vet inte om den finns i hela landet ;))...men den kostade nästan 500 kr så jag avstod...nu sitter jag ute och njuter av solen (20 grader i skuggan) med ett glas vitt ;))
ha en jättefin kväll nu !!
Kram bia

Snäckskalsdalen. sa...

Du chockar mig. Sista vad det nu var i juli. Jag får ju panikslag, förstår du väl......vart har tiden tagit vägen och vart tog sommaren vägen. Det finns massor av anledningar att tala om den.....den kom inte t ex. Jag hade för en gång skull förberett mig för sommar och hade mina planer klara, det var mycket bokläsning på verandan t ex. Men icke. Dom gånger jag legat där är lätt räknade. Men nu är det som det är.
Din tunika är urflott och jag kan riktigt se dig i den! Blir flott! Och elegant. Är det du som ska gifta dig? Skojar......eller varför inte.....
Kramar
Agneta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Regnkappa är definitivt ett bra köp!
Och så snygg tunika, den kommer du bli
jättefin i på bröllopet.
Ha det gott
Kramar/AM

Gail sa...

Hi Lisa, I can't believe it is nearly the end of July ..!! where does the time go ? I love your new tunic, very stylish and I imagine you will get a lot of use out of your new raincoat hehe ! Gail x